50 g tuorehiivaa
5 dl vettä>
2 tl suolaa
0.5 rkl sokeria
10 dl vehnäjauhoa (arvio)
100 g margariinia tai voita
keittämiseen:
2 l vettä
2 rkl siirappia

koristelu: seesamin-, unikonsiemeniä

Sulata margariini.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä suurin osa vehnäjauhoista, n. 9 dl.

Sekoita joukkoon sulatettu ja vähän jäähtynyt margariini. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista eikä jää käsiin kiinni.

HUOM! ohjeen vehnäjauhomäärä on suuntaa-antava, mikäli tarvitset enemmän tai vähemmän jauhoja, tee niin.

Kohota taikinaa n. 20 min liinan alla.

Leivo taikina jauhotetulla alustalla pitkäksi tangoksi ja leikkaa se n. 15-20 osaan. Pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla vielä n. 10-15 min.

Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi. Lisää siirappi keitinveteen. Paina pullan keskelle reikä peukaloilla ja muovaa rinkiläksi. Pudota rinkeli kiehuvaan veteen ja keitä noin minuutti. Nosta reikäkauhalla pellille.

Ripottele unikonsiemeniä ja paista 225 asteessa n. 15 min.

Halkaise jäähtyneenä ja tarjoile esimerkiksi tuorejuuston ja ilmakuivatun kinkun kanssa.