2 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipuli
4 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl porkkana
1 kpl varsiselleri
70 g pekonia kuutioina
400 g naudan jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
1.5 dl punaviiniä
3 rkl tomaattipyrettä
2 rkl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori myös valkosipuli ja tee siitä pientä haketta. Kuori porkkana ja paloittele se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Siivuta selleri ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna öljy. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota n. 3-4min. Lisää joukkoon selleri, porkkana, valkosipulit ja pekonikuutiot. Ruskista n. 5-7min.

Lisää pannulle jauheliha ja paista kunnes jauheliha on ruskistunut. Lisää nyt tomaattimurska ja punaviini. Hauduta miedolla lämmöllä 50min.

Lisää tomaattipyree ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Keitä täysjyväspaghetti ja tarjoile Bolognesekastike spagetin kera. Halutessasi voit raastaa päälle hieman parmesaanijuustoa. Tarjoile punaviinin kera.