1kpl vaalea vuokaleipä
lihalientä
n. 300g savulohta
n. 600g sulatejuustoa

koristeluun:
kurkkua, tomaattia, juustoraastetta

Jos mahdollista osta leipä valmiiksi leikattuna. Mikäli tämä ei onnistu, leikkaa vuokaleipä ohuiksi poikittaisiksi siivuiksi. Suosittelen jättämään päällimmäisen kerroksen pois. Kakussa tulisi olla n. 5-6 kerrosta.

Levitä vuokaleivän siivut leivinpaperin päälle ja kostuta hyvin lihaliemellä. Anna imeytyä hetki (n. 15min riittänee).

Valmistele lohi:
Poista mahdolliset ruodot. Pilko lohi kulhoon ja muussaa haarukalla hienoksi.

Asettele ensimmäinen kerros lautaselle valmiiksi. Levitä aina kerroksen päälle ensin sulatejuustoa ja sulatejuuston päälle lohta lukuunottamatta päällimmäistä kerrosta.

Päällimmäisen kerroksen päälle vain sulatejuustoa. Levitä sulatejuustoa tasaisesti joka puolelle kakkua. Käytä mahdollisimman leveää veistä levittämiseen. Varaudu tarpeelliseen määrään sulatejuustoa! (itselläni mennyt vaihtelevissa määrin koko kakkuun n.500-800g).

Koristele haluamallasi tavalla. Kuvan kakussa on paineltu reunoille juustoraastetta ja koristeltu muuten kurkulla ja kirsikkatomaateilla.