Tästä on tulossa taatusti kestosuosikki :) Alunperin kaivelin netistä apple pien suomenkielistä ohjetta ja tein Pastanjauhantaa -blogista löytyvän reseptin mukaisesti. Kiitosta vain vinkistä. Mutta eihän mikään resepti pääse tämän editoijan läpi ilman omia muokkauksia, kihkih :)
Taikina:
4½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
150g laktoositonta margariinia
n. 1dl kylmää vettä
Täyte:
8-10 kpl pieniä tai keskikokoisia omenoita (n. 1kg)
1½ dl sokeria
2tl kanelia
ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoa
voita nokareina n. 50g (itse unohdin… )
Toisin kuin pastanjauhannan reseptissä, olen katsonut parhaaksi tehdä ensin taikinan.
Taikina:
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää margariini nokareina joukkoon. Nypi margariini jauhoseoksen joukkoon. Lisää jääkylmää vettä vajaa desi ja sekoita taikinaksi nopeasti. Laita kelmun sisään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Tällä välin valmista täyte.
Täyte:
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kulhoon. Lisää kaneli, sokeri, suola sekä jauhot ja sekoita.
Taikina:
Ota taikina jääkaapista ja jaa kahteen osaan, toinen hieman suurempi. Hiero vehnäjauhoa kevyesti pintaan ja kaulitse kahden leivnpaperin välissä levyiksi. Aseta isompi taikina korkeareunaisen vuokan pohjalle (itselläni tasapohjainen pyöreä kakkuvuoka, halk 25cm) niin että reunat tulevat hieman vuokan yli. Lisää omenatäyte sisälle pinoksi ja lisää voinokareita vähän sinne tänne. Levitä pienempi taikina päälle ja painele reunat yhteen ja kiinni. Leikkaa höyryaukot.
Paistaminen:
Paista 200 asteessa n. 15-20min.
Tarjoilu:
Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.