Ärsytti, kun jauhelihapihvit aina kutistuu pannulla niin älyttömästi, kun niitä paistaa – vaikka niitä kuinka painelisi lastalla. Ei se mitään, jos ei niistä hampurilaisia tee, mutta kun teki hampurilaisia, niin kyllä se vähän pistää ärsyttämään. Grr! Selailin netistä hampurilaispihvejä ja huomasin, että ne paistetaan lähes kaikki uunissa. Joten tässä Lauran hampurilaispihvit.

Jauhelihasta sen verran, että naudanlihan olen valinnut aikoja sitten jo hampurilaisiin sen takia, että vähärasvaisessa nestehävikki on paljon pienempi :)

4 pihviä

400g naudan jauhelihaa
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
2 tl paprikamaustetta
1/4 dl korppujauhoa

Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha joukkoon. Riko kananmuna ja sekoita ainekset hyvin. Lisää mausteet ja korppujauho ja sekoita.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Muovaa leivinpaperilla vuoratulle pellille 4 suurta pihviä ja paista 200 asteeessa uunin keskitasolla n. 15-20min. Ovat kypsiä kun pinta on ruskea. Avot!