Tässä ihan normaalilasagne ilman mitään erikoisia aineksia. Yleensä tykkään käyttää tuorelasagnelevyjä, mutta niitä ei ole aina saatavilla :( Joten vaihtoehtona käytän lähes aina täysjyvälasagnelevyjä. Viime aikoina olen väliin laittanut siivuiksi leikattua mozzarellajuustoa ja vasta päälle emmental-juustoa. Mutta kun tuo vanhuus tuntuu iskevän, niin ne mozzarellat jäi kaupan hyllylle. Mutta kevyet kerrokset emmentalia jokaisen kerroksen väliin takaa maistuvan lasagnen.

valokuva0055

1kpl sipuli
ruokaöljyä
n. 500g jauhelihaa (naudan)
suolaa
mustapippuria
1tl paprikamaustetta
1tl kuivattua oreganoa
500g paseerattua tomaattia
1dl maitoa
1rkl tomaattipyrettä
150g emmental-juustoa raasteena
n. 10-15kpl lasagnelevyjä

Kuori ja siivuta sipuli. Kuullota sipuli öljyssä ja paista jauheliha ruskeaksi. Lisää suola, pippuri ja paprikamauste. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyre ja oregano. Kiehauta ja lisää maito. Anna hautua n. 5min.

Kasaa lasagne lasagnevuokaan seuravasti:
alimmaiseksi kastiketta sitten lasagne levy ja tämän jälkeen aina kastike, juustoraaste ja lasagnelevy. Päällimmäiseksi kastike ja lopuksi kuorruta päällinen lopulla kastikkeella. Paista lasagne uunissa lasagnelevyjen ohjeen mukaisesti.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.