3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä (1 prk)
½ dl rypsiöljyä (oliiviöljykin käy)
3 rkl vettä (ohjeessa luki sitruunamehu ja sitruunan kuorta, mutta ei ollut joten blääh!)
5 dl vehnäjauhoja (ja jotta on varmasti paksua taikinaa, laita vielä pari ruokalusikallista ihan vaan varmuuden vuoksi, kääntäminen ei ole helppoa liian ohkasella taikinalla :D )
3 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
2-3 dl jäisiä mustikoita
voita paistamiseen
Vatkaa munat, maito, kermaviili ja rasva keskenään.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää laikinaan.
Sekoita lopuksi joukkoon jäiset mustikat.
Kuumenna paistinpannupannu. Lisää pannulle voita ja annostele ½-1dl taikinaa, riippuen pannun koosta (suosittelen tässä käyttämään kauhaa apuna, älä kaada, tulee sotkua! :D ) Paista kuumalla pannulla kumpaakin puolta noin 3 minuuttia, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet kunnolla.
Tarjoile mustikoiden ja vaahterasiirapin tai kermavaahdon kanssa.