Avainsanat

4 kpl broilerin fileepihvejä
Vehnäjauhoa (1½-2dl ”leivittämiseen”)

Mausteseos:
1.0 tl cayenne-pippuria
0.5 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta

Ota broileri jääkaapista lämpenemään n. 30 min ennen ruuanlaiton alkua. Leikkaa broilerin fileepihvit n. 2-3cm paloiksi.

Tee mausteseos syvälle lautaselle – sekoita (jos et tykkää tulisesta, jätäpä suosiolla se cayenne-pippuri pois). Ota toinen lautanen ja lisää siihen vehnäjauho. Kieritä broilerinpalat ensin mausteseoksessa ja sen jälkeen vehnäjauhossa.

Lämmitä öljy lämpimäksi (mikäli et käytä rasvakeitintä – mistä tiedät, että öljy on lämmin? Ota pieni pala vaaleaa leipää ja kokeile sillä. Jos porisee ja leipä ruskistuu = öljy on lämmin. Älä koskaan laita kylmään öljyyn friteerautumaan! Lopputuote imee turhaan öljyä sisäänsä). Friteeraa kanan kypsäksi eli kauniin ruskeaksi.