Avainsanat

, ,

Raparperipiirakka murotaikinapohjalla. Kaupan murotaikinoissa on niin vähän lisäaineita, että en viitsi lähteä murotaikinaa itse tekemään. Tehköön se, joka jaksaa – minä käytän sen ajan johonkin kivempaan :). Ja koska ohjeessa käytetyt raparperit ovat pakasteesta niin pistin perunajauhoa – äiti on aina opettanut, että pakastemarjoihin pitää laittaa perunajauhoa, niin laitetaan sitten.   Eli:

1 pkt murotaikinaa
1 prk kermaviiliä (kotiportti luomu)
1 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoa
n. 200g raparperia

Ota piirakkavuoka ja levitä siihen murotaikina (jos olet epävarma, että irtoaako piirakka vuokasta: voitele vuoka ensin).  Laita raparperiviipaleet kippoon ja sekoita niihin vaniljasokeri ja perunajauho. Tee toisessa kipossa seos kermaviilistä, kananmunasta ja sokerista.

Levitä murotaikinan päälle raparperiviipaleet ja kipppaa kermaviili-muna-sokeriseos päälle.

Paista uunissa n. 200asteessa  alatasolla ensin 10min ja sen jälkeen 20min keskitasolla tai kunnes piirakan reunat ovat kauniin ruskeat.

Nauti sellaisenaan tai kermajäätelön kanssa.