Avainsanat

, , ,

Teki mieli suklaista (ihan kuin pakastimessa ei mukamas olisi suklaajäätelöä) ja toisaalta teki mieli hemmotella tuota miekkosta. Eli suklaavanukas, munattomana. Koska mun on pakko tuunata kaikki, niin myös sitten tääkin.

SUKLAAVANUKAS (oikeasti kaakaovanukas)

1 litra maitoa (täysmaito olisi paras, myös kevyt maito on ok)
1 dl talouskaakaota (van houtenia tai mikä nyt makuhermoja eniten miellyttää)
1 dl ruskeaa sokeria (tai valkoista hienoa sokeria, jos se on enempi jees)
1 dl kaakaojuomajauhetta (meillä tää on euroshopperia, koska siinä on vaniljaa ja se on tarpeeks hienojakoista meille ronkeleille)
1 dl maizenaa (tai jos tiiät jonku muun maissitärkkelyksen, niin käytä toki sitä)

Ota kattila. Mittaa ainekset sinne. Sekoita. Laita hellalle ja anna kiehua miedolla lämmöllä ehkä pari – kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Ja oikeesti, koko ajan sekoittaen – ellet halua, että se palaa sinne kattilan pohjaan kiinni. Sitten kun näyttää siltä, että seos on paksumpaa, ota kattila levyltä ja pistä tiskialtaan pohjalle. Täytä tiskiallasta kylmällä vedellä niin, että vettä ei mene kattilaan. Sekoittele kunnes jäähtyy. Nyt ei oo pakko sekoittaa koko ajan – ei se enää pohjaan pala.

Kun se on jäähtynyt noin viis minuuttii silleen, että olet samalla sekoitellut niin kaada tarjoiluvuokaan ja pistä jääkaappin. Tunnin tai parin päästä voit syödä. Suosittelen kermavaahtoa ja mansikoita. Jos oikein perso olet suklaalle niin suklaarouhetta vielä päälle :)